Yaşam

Engeline boyun eğmeyip ticarete atıldı

Bebekken geçirdiği rahatsızlık sonucu bir bacağı diğerinden kısa kalan Yeliz Şahin, İŞKUR desteğiyle iş yeri açarak hayalini gerçeğe dönüştürdü.

23.01.2017 - Güncelleme : 24.01.2017
Engeline boyun eğmeyip ticarete atıldı Fotoğraf: AA/Duygu Avunduk

TRABZON - Duygu Avunduk

Bebekken geçirdiği rahatsızlık sonucu bedensel engelli olan 40 yaşındaki Yeliz Şahin, özel bir şirkette 18 yıl çalıştıktan sonra İŞKUR desteğiyle kendi işini kurdu.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebekken geçirdiği çocuk felci rahatsızlığı ve uygulanan yanlış iğne sebebiyle bir bacağının diğerinden kısa kaldığını anlattı.

Ergenlik döneminde, engelinden dolayı utandığını ve sıkıntılar yaşadığını dile getiren Şahin, çocukluk ve ergenlik döneminde hiç koşmadığını, bacağının aksadığının belli olmaması için mücadele ettiğini söyledi.

Şahin,  özel bir şirketin engelli kadrosunda halkla ilişkiler, yönetici asistanlığı, sekreterlik, santral operatörü olarak 18 yıl çalıştığını kaydederek, bu süre içerisinde evlenip 2 çocuk sahibi olduğunu dile getirdi.

İşten ayrıldıktan sonra 2 yıl çalışmadığını ancak estetisyenlik, aşçılık, diksiyon, halkla ilişkiler gibi birçok kursa gittiğini anlatan Şahin, "Aklımda hep ticaretle uğraşmak vardı. O nedenle de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) düzenlediği girişimcilik kurslarına katılarak İŞKUR ile tanıştım." diye konuştu.

"işimden oldukça memnunum"

Şahin, engelli bireylerin projelerine hibe desteği veren İŞKUR'a başvurduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Ayakkabı üzerine iş yeri açtım ve yaklaşık 9 aydır kadınlara hizmet veriyorum. Ekonomik nedenlerden dolayı ailem ve çevremden tepkiler aldım ama yılmadım. Ben Allah'ın adaletine inananlardanım ve başaracağım. Bu kadar süredir iş yerimi açık tutmak bile benim için bir başarı. İŞKUR gibi ciddi bir kurumun desteğiyle yıllardır hayalini kurduğum ticarete atıldım. Ayrıca Trabzon'un engelli ilk kadın girişimcisi olmam da farklı bir güzellik oldu. Devletin desteği olmasaydı, kesinlikle yapamazdım."

Şahin, sürekli alışveriş yaptığı firma ile görüşerek Trabzon şubesini açtığını ifade ederek, "Kadınlar için ayakkabı vazgeçilmez bir unsurdur. Ben de bir kadın olarak ayakkabıyı çok severim. İsterim ki çeşit çeşit ayakkabım olsun. O nedenle bu sektörde proje hazırlayıp İŞKUR'a sundum ve işimden oldukça memnunum." dedi.



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın