Dolar
32.46
Euro
34.62
Altın
2,391.20
ETH/USDT
3,057.60
BTC/USDT
63,864.00
BIST 100
9,693.46
Yaşam

Engelli genç köy okullarındaki kardeşlerine umut oluyor

Afyonkarahisar'da bedensel engelli lise öğrencisi Hilmi Yılmaz, öğretmenleri ve arkadaşlarının desteğiyle temin ettiği kitap ve kırtasiye malzemelerini Doğu ve Güneydoğu'da ihtiyacı olan köy okullarına gönderiyor.

Arif Yavuz  | 08.01.2018 - Güncelleme : 08.01.2018
Engelli genç köy okullarındaki kardeşlerine umut oluyor

Afyonkarahisar

AFYONKARAHİSAR - ARİF YAVUZ

Afyonkarahisar'da Gazi Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi bedensel engelli Hilmi Yılmaz, kitap ve kırtasiye malzemesi ihtiyacı olan köy okulları için yaptığı çalışmalarla çevresine örnek oluyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki okulların öğretmenleri ile sosyal medya aracılığıyla iletişim kuran Yılmaz, ihtiyaçları belirledikten sonra yardım çalışması başlatıyor. Öğretmenleri, öğrenci arkadaşları ve velilerden büyük destek gören Yılmaz, bugüne kadar çok sayıda köy okuluna yardım gönderilmesine öncülük etti.

"Sosyal medya üzerinden irtibata geçiyoruz"

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada köy okullarının yardım kampanyalarını takip ettiğini söyledi.

Zor şartlarda eğitim gören öğrenciler için bir şeyler yapmaya çalıştığını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Doğu ve Güneydoğu'daki öğretmenler ile sosyal medya üzerinden irtibata geçiyoruz. Okuldaki öğretmenlerimin ve arkadaşlarımın desteği ile topladığımız kitapları, defterleri, kalemleri ve boyaları kargoyla köy okullarındaki minik kardeşlerimize gönderiyoruz. Daha önce Afyonkarahisar'daki köy okullarının yanı sıra Siirt, Erzurum ve Erzincan'daki köy okullarına kitap ve kırtasiye göndermiştik. Bugün de yardımlarımızı Ağrı'daki kardeşlerimize gönderiyoruz."

Yılmaz, köylerde eğitim gören kardeşlerinin abileri olarak onların iyi bir eğitim alabilmelerine destek olmaya çalıştıklarına dikkati çekti.

Öğrenciler için bir şeyler yapabilmenin kendisini mutlu ettiğini vurgulayan Yılmaz, "Köy okullarına yaptığımız yardımlardan dolayı çok seviniyorum. İnşallah gönderdiğimiz materyaller oradaki minik kardeşlerimizin eğitim ve öğretimlerine katkı sağlar." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.