Yaşam

Engelli yüzme şampiyonunun yürek burkan hikayesi

Kırklareli'nde annesini doğum esnasında kaybeden, üvey annesinin de hastane bahçesine bıraktığı engelli Muhammed Güzel, yaşadığı acıları kulaç atarak unutmayı seçti.

29.04.2017 - Güncelleme : 29.04.2017
Engelli yüzme şampiyonunun yürek burkan hikayesi

KIRKLARELİ - Özgün Tiran

Kırklareli'nde annesini doğum esnasında kaybeden, üvey annesinin de hastane bahçesine bıraktığı engelli Muhammed Güzel (18), yüzerek elde ettiği başarılarla hayata tutundu.

Annesi Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde doğum yaparken hayatını kaybeden ve üvey annesinin de 3 yaşındayken hastane bahçesine bıraktığı Güzel'e tedavi gördüğü hastanedeki bir hemşire, koruyucu aile olarak sahip çıktı.

Onun desteğiyle hayata tutunan Kırklareli Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Güzel, deniz kenarına yalnızca güneşlenmeye giderken yüzen insanlara özenmesiyle yüzmeye merak sardı.

Kırklareli'nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sevgi Evi'nde kalan, haftanın çoğunu havuzda idmanlarla geçiren Güzel, ayakları bulunmamasına rağmen mücadelesiyle iyi bir yüzücü oldu.

Antrenörlerinin şampiyonlarına hazırladığı Güzel, ilk kez katıldığı Bedensel Engelli Türkiye Şampiyonası'nda, üçüncü olmayı başardı. Başarının getirdiği motivasyonla hedef çıtasını yükselten engelli yüzücü bir sonraki yarışta şampiyon olmak için kulaç atmayı amaçlıyor.

"Hedefim Avrupa'da ülkemi temsil etmek"

Güzel, bundan sonraki hedefinin Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyledi.

Engelliler Milli Takımı'na seçilmeyi çok istediğini belirten Güzel, tüm engellerin bir şekilde aşılabileceğini ifade etti.

Kendisinin tüm engelleri aştığını dile getiren Güzel, "Bundan sonra hedeflerim büyük. Ben haftanın yedi günü antrenman yaparak şampiyonalara hazırlanıyorum. Havuzda sürekli çalışmalarımı sürdürüyorum." diye konuştu.

Çok küçük yaşta ailesiz kaldığını ve aile sıcaklığını hiç yaşayamadığını belirten Güzel, her şeye rağmen hayata yüzerek tutunduğunu vurguladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.