Dolar
32.46
Euro
34.62
Altın
2,391.20
ETH/USDT
3,098.70
BTC/USDT
64,281.00
BIST 100
9,693.46
Yaşam

Erzurum'da çalınan kuzularını tesadüfen Bingöl'de buldu

Şehit olan yakınının Elazığ'daki taziyesine gittikten sonra 82 kuzusu çalınan Fatma Şuvak, memleketi Erzurum'a dönerken kuzularını tesadüfen Bingöl'de buldu.

27.09.2016 - Güncelleme : 27.09.2016
Erzurum'da çalınan kuzularını tesadüfen Bingöl'de buldu Fotoğraf: İlhami Erkılıç/AA

Erzurum

ERZURUM - İlhami Erkılıç/Abdullah Çelik

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde yaşayan Fatma Şuvak, Van'da terör örgütü PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen yakını jandarma uzman onbaşı Süleyman Budak'ın taziyesi için gittiği Elazığ'dan, Erzurum'a dönerken çalınan 82 kuzusunu tesadüfen buldu.

Elazığ'dan yaklaşık 2 yıl önce geldikleri Erzurum'un Köprüköy ilçesi Yeşilgöz Mahallesi'ne yerleşen ve geçimlerini hayvancılıkla sağlayan 3 çocuk annesi Fatma Şuvak (40), Tendürek Dağı'nın Van'ın Çaldıran ilçesi mevkisinde terör örgütü PKK mensupları ile girdiği çatışmada şehit düşen yakını jandarma uzman onbaşı Süleyman Budak'ın ailesine taziyede bulunmak için memleketi Elazığ'a gitti.

Bu kentte iken Erzurum'daki 82 kuzusunun çalındığı haberini alan Şuvak, olay üzerine otomobille Bingöl üzerinden Erzurum'a dönmek için yola çıktı. Bingöl'ün Karlıova ilçesi Soğukçeşme mevkisinde mola verdiklerinde park halindeki kuzu yüklü bir kamyoneti tesadüfen gören Şuvak, kendisine ait olma ihtimaline karşın kamyonetteki kuzulara baktı.

"Tesadüfen mola verdiğimiz yerde kuzuları bir kamyonette bulduk"

Şuvak'ın, kuzuların kendisine ait olduğunu farkedip söylemesi üzerine 82 kuzuyu çaldıkları anlaşılan şüpheliler, kaçtı.

Kuzular, olay yerine gelen jandarmanın incelemesinin ardından Şuvak'a teslim edildi, kamyonete ise jandarma tarafından el konuldu.

Fatma Şuvak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taziye için gittiği Elazığ'dan Erzurum'a dönerken çalınan 82 kuzusunu, Bingöl'de tesadüfen bulduğunu anımsattı.

Taziye evindeyken çalındığını öğrendiği kuzularını Erzurum'a dönerken tesadüfen Bingöl'de bulduğunu dile getiren Şuvak, "Hırsızlar gece ahıra girerek 82 kuzuyu çalmış. Erzurum'daki küçük kardeşim ve kaynım sabah saat 06.00'da kuzulara yem vermeye gidince çalındıklarını fark etti. Sonra bize haber verince taziye sonrası Erzurum'a dönmek zorunda kaldık. Tesadüfen de mola verdiğimiz yerde kuzuları bir kamyonette bulduk. Çok mutlu olduk." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın