Dolar
32.53
Euro
34.53
Altın
2,382.86
ETH/USDT
3,089.00
BTC/USDT
63,346.00
BIST 100
9,548.09
Yaşam

Eski radyo merakı koleksiyona dönüştü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan Aziz Çetinkaya, 37 yılda topladığı 100 radyoyu iş yerinde oluşturduğu salonda sergiliyor.

26.05.2017 - Güncelleme : 27.05.2017
Eski radyo merakı koleksiyona dönüştü

Muğla

MUĞLA-Ali Rıza Akkır

Muğla'nın Fethiye ilçesi merkezinde mobilya satışı yapan ve çocukluğundan beri eski radyolara merak duyan Aziz Çetinkaya (63), topladığı radyoları iş yerinin 3. ve 4. katında "Radyo Huzurevi" adı verdiği salonda sergilemeye başladı. Çetinkaya'nın koleksiyonunda 1940'lı yıllarda üretilen lambalı, çantalı, ahşap kasalı ve masa üstü nostaljik radyolar da bulunuyor.

Sergi salonunu gezmeye gelenlere radyoların hikayelerini anlatan Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının 5-6 yaşlarındayken evlerine aldığı radyoyu çok sevdiğini, daha sonra radyonun başka birine verildiğini anlattı.

O yıllardan itibaren radyo merakının başladığını belirten Çetinkaya, ilk radyosunu 1980'de İzmir'deki bir bit pazarından aldığını ifade etti.

Çetinkaya, "Kocaman bir radyoydu. İlk radyomun ardından gittiğim yerlerde eski radyoları toplamaya başladım ve şimdi 100'e yakın radyom var. 4 yıldır radyoları iş yerimde sergiliyorum. Bu radyoları meraklılarının görmeleri ve nostaljik zaman geçirmeleri için sergiliyorum." dedi.

60-70 yıllık radyolar var

Çetinkaya, yeni neslin cep telefonu ve tabletle uğraşmaktan radyoların kıymetini bilmediğini, orta yaş ve üstü kişiler için ise radyonun çok şey ifade ettiğini dile getirdi.

Koleksiyonundaki 100 radyo arasında 60-70 yıllık olanların da bulunduğunu anlatan Çetinkaya, şunları dile getirdi:

"İş yerimde 'Radyo Huzurevi' adı altında sergi salonumu tanzim ettim. Toplamak biraz zor oldu. Çok sevdiğim için alırken fiyatını da gözümde büyütmedim. Zaten çok büyük rakamlar da olmadı. En pahalısını bin liraya aldım. 20, 30, 50 liraya aldıklarım da oldu. Eski tahta kasa, yaşlı radyoları bulmak çok zor. Siz istekli ve arzuluysanız bir şekilde buluyorsunuz. Her gittiğim şehirde arka sokakları, eskicileri, bit pazarlarını ve hurdacıları gezdim. Derken radyoları bir araya getirdim."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın