Dolar
32.46
Euro
34.62
Altın
2,391.20
ETH/USDT
3,056.30
BTC/USDT
64,046.00
BIST 100
9,693.46
Yaşam

Gazi Bahrican'ın hayalini ay-yıldızlı forma süslüyor

15 Temmuz darbe girişiminin en genç gazilerinden olan Giresunspor'un altyapı oyuncusu Bahrican Kılıç'ın hayalini A Milli Futbol Takımı'nın formasını giymek süslüyor.

Atakan Çıtlak  | 29.04.2017 - Güncelleme : 30.04.2017
Gazi Bahrican'ın hayalini ay-yıldızlı forma süslüyor

Giresun

GİRESUN - Atakan Çıtlak

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanarak gazi olan 16 yaşındaki Bahrican Kılıç, futbol yaşantısını TFF 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'un altyapısında sürdürüyor. Giresunspor'un 17 yaş altı takımı kadrosunda yer alan oyuncu, "üç büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan birinde oynamak ve ardından da A Milli Futbol Takımı formasını giyme hayaliyle sıkı çalışıyor.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde darbeci askerlere müdahale ettikleri sırada girdiği bir tankın içerisinde göğsünden yaralandığını söyledi.

Payrazköy'de bir halı sahada futbol oynadıkları sırada darbe girişimini öğrendiğini ve çevredekilerle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde doğru yola çıktığını vurgulayan Kılıç, "Köprüye vardığımızda tankları ve askerleri gördük. Ben de bir tankın üzerine çıktım ve içerisindeki askerleri gördüm. O anki psikolojiyle girdiğim tankın içerisinde sol göğsümden yaralandım." dedi.

Hayali, A Milli Futbol Takımı formasını giymek

Bahrican Kılıç, İstanbul'da amatör kulüplerde futbol oynadığını, birkaç ay önce Giresun'a gelerek yeşil- beyazlı kulübün altyapı takımı kadrosuna dahil olduğunu söyledi.

Giresunspor'un 17 yaş altı takımı kadrosunda yer aldığını ve hayalini, iyi bir futbolcu olarak A Milli Takım formasını giymenin süslediğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"En büyük hayalim de iyi bir futbolcu olmak ve A Milli Futbol Takımı'nda oynamak. Ben bu vatan için gazi oldum. Bu gurur verici. Benim için A Milli Futbol Takımı'nın formasını giymek ayrı bir gurur olacak. Ülkemin elde edeceği başarılara katkıda bulunmak istiyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.