Dolar
32.60
Euro
34.80
Altın
2,298.63
ETH/USDT
3,166.00
BTC/USDT
66,190.00
BIST 100
9,645.02
Yaşam

Geleneksel oyunlar 'Oyun Sokağı'nda yaşatılıyor

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde hayata geçirilen "Oyun Sokağı Projesi" kapsamında çelik çomak, sek sek, yakan top, istop gibi oyunlar eğitmen eşliğinde çocuklara öğretiliyor.

12.12.2017 - Güncelleme : 13.12.2017
Geleneksel oyunlar 'Oyun Sokağı'nda yaşatılıyor

KOCAELİ - Nurgül Temiz

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, belediye tarafından hayata geçirilen "Oyun Sokağı Projesi" ile çelik çomak, sek sek, yakan top, istop gibi geleneksel oyunların yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Yenişehir Mahallesi'nde trafiğe kapatıldıktan sonra oyun alanı olarak dizayn edilen 100 metre uzunluğundaki sokakta, çocuklar eğitmen öğretmen eşliğinde geleneksel oyunları öğreniyor.

"Oyun Sokağı" eğitmeni Hediye Nur Han, yaklaşık bir yıl önce İzmit Belediyesi'nce çocukların geleneksel oyunları oynayabilmesi için açılan sokak hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu sokağı oluştururken çocuklarımızın oyunlarla hayal dünyalarının, bir anlamda bilinç altlarının desteklenmesini de sağlamış olduk. Hedefimiz, çocuklarımızın gelecekte çok daha güçlü bireyler olmalarını sağlamak." ifadelerini kullandı.

Han, sokağın ilçelere yapılmasının hedeflendiğini belirterek, "Çocuklar bu sokakta mutlu oluyor. Bisiklete binebiliyor, futbol oynuyorlar, ip atlıyorlar. Burada beraber vakit geçiyoruz. Ayrıca bisiklet bilmeyenlere burada bisiklet öğretiyorum. İmkanı olmayanlar oluyor, buraya kimsesiz çocuklar gelebiliyor, hiç bisikleti görmemiş çocuklar geliyor. Onlarla birlikte burada bisiklete biniyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın