Dolar
32.48
Euro
34.94
Altın
2,333.41
ETH/USDT
3,160.10
BTC/USDT
64,511.00
BIST 100
9,716.77
Yaşam

'Hatice abla' kızlarının geleceği için çay demliyor

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde eşinin vefatından sonra kızlarına tek başına bakan Hatice Yeni, evlatlarını eşinden kalan çay ocağını işleterek okutuyor.

26.09.2017 - Güncelleme : 27.09.2017
'Hatice abla' kızlarının geleceği için çay demliyor

Aydın

AYDIN-Ferdi Uzun

Eşinin ölümünün ardından ailesinin geçimini tek başına sağlayan 43 yaşındaki Hatice Yeni, iki kızının geleceği için eşinden kalan çay ocağının başına geçti. Esnaflığı bilmemesine rağmen kızları için azimle çalışan Yeni, çay ocağından elde ettiği gelirle kızlarının üniversite eğitimi almasını sağladı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Yeni, 3 yıl önce eşini kaybettikten sonra, o dönem lisede okuyan iki kızıyla yeni bir hayat mücadelesine girdi.

Öğretmenevinde kat görevlisi olarak çalışan Yeni, bu işini ev geçindirecek kadar gelir sağlamaması nedeniyle bırakarak, daha önce eşinin bir pasaj içinde işlettiği çay ocağında demliklerin başına geçti.

Hatice Yeni, çay ocaklarını genellikle erkeklerin çalıştırması nedeniyle ilk başta "ben bu işi becerebilir miyim" tereddüdü yaşasa da kısa sürede yeni işine adapte oldu.

Eşinin ardından iş yerine kilit vurmak yerine mücadeleyi tercih eden Yeni, yanında çalışan elemanıyla esnafın istediği çay ve kahveyi hazırlayarak servis yapıyor.

Çay ocağına eşinin ismini verdi

Dükkana eşinin saç renginden dolayı "Kınalı İbo'nun yeri" ismini veren ve iş yerinin duvarlarına eşinin fotoğraflarını asan Yeni, bu ocaktan elde ettiği gelirle kızlarının eğitimini sürdürdü.

Annelerinin fedakarlığını boşa çıkarmayan kızlarından biri Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bölümünü, diğeri ise Ege Üniversitesi Edebiyat Öğretmenliği Bölümünü kazandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın