Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.67
ETH/USDT
3,555.60
BTC/USDT
70,795.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Kadın marangozlar ahşap oyuncak üretiyor

Harran Kaymakamlığınca başlatılan çalışmayla, ekonomik durumu iyi olmayan, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 18-40 yaşlarındaki kadın marangozlar, ahşaptan oyuncaklar yapıyor.

Rauf Maltaş  | 22.03.2017 - Güncelleme : 23.03.2017
Kadın marangozlar ahşap oyuncak üretiyor

Şanlıurfa

ŞANLIURFA - Rauf Maltaş

Harran Kaymakamlığı koordinesinde ekonomik durumu iyi olmayan, yaşları 18 ile 40 arasında bulunan 17'si Suriyeli 40 kadın, Aile Destek Merkezi bünyesinde kurulan ahşap atölyesinde bir araya getirildi.

Her gün erken saatlerde atölyeye gelen kadınlar, önlüklerini giyerek, çocukların en büyük eğlencesi oyuncakları hazırlamak için ter döküyor.

Usta marangozlardan mesleğin inceliğini öğrenen kadınlar, Karadeniz ormanlarından ilçeye kamyonlarla getirilen kütükleri, başta hızar ve planya olmak üzere çeşitli iş makinelerinde küçültüyor.

Yaklaşık bir yıl önce kurulan atölyede traktörden otomobile, bebekten hayvan figürlerine kadar envaiçeşit oyuncak imal eden kadınların yaptığı ürünler, internet aracılığıyla satışa sunuluyor.

"Ahşap farklı bir dünya"

Kadın marangozlardan 23 yaşındaki Meltem Aksu, ahşabın "farklı bir dünya" olduğuna işaret ederek, "Zaten girdiğin zaman o güzelliğine ve dokusuna kendini kaptırıyorsun. Yaptıkça, öğrendikçe çok daha güzel oluyor. Çok çok fazla ve sayamayacağımız kadar modelde oyuncak yaptık." dedi.

Suriyeli 37 yaşındaki Gade Elihsen ise ülkesine döndüğünde atölyede öğrendikleriyle oyuncak yapıp satmayı umduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.