Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.50
BTC/USDT
70,474.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Köy çocuklarını ısıtan kampanya

Iğdırlı fotoğraf sanatçısı, sosyal medyadan başlattığı kampanyayla topladığı 2 bin çift botu, kışın üşümemeleri için köy çocuklarına dağıttı.

03.11.2017 - Güncelleme : 04.11.2017
Köy çocuklarını ısıtan kampanya

IĞDIR  - BÜLENT MAVZER

Iğdırlı fotoğraf sanatçısı Mehmet Özcan, sosyal medya üzerinden başlattığı kampanyayla topladığı botları, ihtiyaç sahibi 2 bin köy çocuğuna ulaştırdı.

Kentte yaşamını sürdüren ve genellikle doğa ya da çocuk temalı fotoğraflar çeken Mehmet Özcan, gezdiği köy okullarında tespit ettiği öğrencilere yardım için 2 ay önce kampanya başlattı.

Bu çerçevede çocukların fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşan Özcan'a, kısa sürede ülkenin farklı yerlerinden çok sayıda yardımseverler ulaştı. Hayırseverlerin her öğrencinin cinsiyeti ve ayakkabı numarasına göre Özcan'a gönderdiği bot sayısı 2 bin çifti buldu.

Botları öğrencilere dağıtan Özcan, kışın çocukların ayaklarının üşümeyecek olmasının mutluluğunu yaşıyor.

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyanın büyük destek gördüğünü, böyle bir etkinliğe öncülük etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Öğrencileri belirlerken öğretmen ve köylülerden de yardım aldığını anlatan Özcan, "Sosyal medyadaki paylaşımlarımda köy çocuklarının fotoğrafları yer alıyor. Bazı takipçilerim bu çocuklara yardımda bulunmak istediklerini söylediklerinde ben de böyle bir kampanya başlatmayı düşündüm. Geçen yıl yaptığım bir başka kampanyada 450 öğrenciye bot dağıtmıştık. Bu yıl yoğun talep üzerine 2 bin öğrenci için yardım topladık." dedi.

"Botları kar yağmadan dağıttığımız için mutluyuz"

Kış şartları etkisini göstermeden botları öğrencilere dağıtmak için özel çaba gösterdiğini belirten Özcan, şunları kaydetti:

"Botları kar yağmadan dağıttığımız için mutluyuz. Kampanyamız devam ediyor. Geniş bir takipçi kitlem var. Kırtasiye ve giyim yardımı da toplamayı düşünüyorum. Çocuklar botlarını alıp mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Bu bir sosyal sorumluk projesidir, her şeyi devletten beklememek lazım. Bu tür çalışmaları sürekli yapmayı düşünüyorum."

Iğdır Fotoğraf Gezi Kültür ve Doğa Derneği Başkanı Muhammed Akkuş da Özcan'ın sürekli bu tür projelerde yer aldığını dile getirdi.

Özcan'ın yaptığı sanatın yanı sıra toplum için faydalı işlere imza attığını anlatan Akkuş, "Topladığı botları köy okullarında okuyan, dar gelirli ailelerin çocuklarına dağıttı. Botlarını alan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyor." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.