Dolar
32.52
Euro
34.75
Altın
2,381.30
ETH/USDT
3,042.90
BTC/USDT
62,849.00
BIST 100
9,524.59
Yaşam

Kur'an eğitimini tamamlayan çocuklar şenlikte buluştu

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki camilerde yaz Kur'an kursu eğitimini tamamlayan öğrenciler için şenlik düzenlendi.

17.08.2017 - Güncelleme : 17.08.2017
Kur'an eğitimini tamamlayan çocuklar şenlikte buluştu

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki camilerde yaz Kur'an kurslarında eğitimlerini tamamlayan öğrenciler düzenlenen şenlikte bir araya geldi.

İl Müftülüğünce, Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programa imamlar, eğitmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Çocukların Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okuduğu programda tiyatro gösterimi ile bilgi yarışması da düzenlendi.

İl Müftüsü Burhan İşliyen, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Diyarbakır genelinde 65 bin öğrencinin Kur'an kurslarına katıldığını söyledi.

İşliyen, "Bütün çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesi anlamlı ama özellikle Sur ilçesindeki çocuklarımızın öğrenmesi çok daha anlamlıdır. Geçtiğimiz senelerde Sur'da hiç hatırlamak istemediğimiz, yeniden yaşanmaması için çok dua ettiğimiz çok elim hadiseler yaşadık. Maalesef bu elim hadiselerde küçücük çocuklarımız kullanıldı. Bu çocuklarımız Kur'an, sünnet ve Hazreti Muhammed ile tanışırlarsa inşallah hep beraber Diyarbakır'ı dünyamızı ve çevremizi manen ve madden imar edecekler." diye konuştu.

Şenlikte Büyükşehir Belediyesince çekilişle belirlenen 100 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

Muhabir: Fikret Kavğalı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.