Dolar
32.46
Euro
34.62
Altın
2,391.20
ETH/USDT
3,052.30
BTC/USDT
63,766.00
BIST 100
9,693.46
Yaşam

'Mavi Melekler' hastalara ilaç oluyor

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kanser tedavisi gören hastaların gönüllü olarak yardımına koşan "Mavi Melekler" grubu, 34 yıldır onlara ücretsiz çay, simit, ayran ve su ikramı yapıyor.

10.12.2017 - Güncelleme : 10.12.2017
'Mavi Melekler' hastalara ilaç oluyor Fotoğraf: AA/Ünal Gündoğdu

İSTANBUL -  Ünal Gündoğdu

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gönüllü olarak bulunan "Mavi Melekler " grubu, hasta ve hasta yakınlarına destek oluyor.

Aralarında kanser hastalığını yenmiş kişilerin de bulunduğu "Mavi Melekler" grubu, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji bölümünde 34 yıldır kanser tedavisi gören hastaların yardımına koşuyor. Hiçbir beklenti içerisinde olmayan "Mavi Melekler", kendileri için en büyük ödülün hastalardan aldıkları dualar olduğunu belirtiyor.

"Mavi Melekler" grubunun üyesi Fehime Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23-24 senedir gönüllü olduğunu, hastalardan sadece "Allah razı olsun" sözcüğünü beklediklerini söyledi.

Kendisinin de daha önce kanser tedavisi gördüğünü anlatan Yılmaz, "Hastaneye sabah 07.30'da geliyoruz, öğleden sonra 15.00'te gidiyoruz. Gün içinde yaptıklarımız, hastalarımız için çok özel oluyor. Çünkü onlar aç geliyorlar. İlaç alma ihtiyaçları, su içme ihtiyaçları oluyor. Biz onlara saat 10.00 ile 10.30 arası su, çay, simit, açma servisi yapıyoruz. Bu arada, kemoterapi hastalarımıza açma ve ayran veriyoruz. Onlar hem açlıklarını gidermiş, hem de ilaçlarını, dağıttığımız sular ile içmiş oluyorlar. Biz burada olmaktan çok memnunuz. Onlar da gelmediğimizde bizi çok arıyorlar. Mutlaka, burada olmamızı istiyorlar."diye konuştu.

"Biz de onların sevgilerini alıyoruz"

Hastane yönetiminin izni ile yardımlarını yaptıklarını dile getiren Yılmaz, "Ben aynı zamanda onkoloji hastasıyım. 25 sene önce birtakım ameliyatlar geçirdim, kemoterapiler gördüm. Sonra dedim ki 'ben neden benden daha kötü hastalara yardım etmiyorum.' Biz hastalarımızdan bir tek şey bekliyoruz. 'Allah razı olsun' sözcüğü. Eğer bunu alabiliyorsak, bunu sırtımıza yükleyip evimize götürebiliyorsak, çok mutlu insanlarız. Her şeyden önce biz de onların sevgilerini alıyoruz. Çünkü verdiğimiz sevginin karşılığını onlar bize kat kat fazlasıyla veriyorlar. "diye konuştu. 

Yılmaz, hastaların kendileri ile çok kolay iletişim kurabildiğini ifade ederek, hastaların dertlerini rahatlıkla kendilerine anlatabildiğini söyledi. 

"Moral vermeye çalışıyoruz" 

"Mavi Melekler" grubunun en yeni üyesi İpek Erim de bir buçuk sene önce bir aile toplantısında "Mavi Melekler"in organizasyonundan haberdar olduğunu anlatarak, "İnsanlara yardım edebildiğim için çok mutluyum. İnsan evdeyken bazı şeylerin farkında olmuyor ama hakikaten çok hasta insanlar var, yardıma ihtiyacı olan insanlar var. Çok doğru bir karar verdiğime inanıyorum. Burası çok güzel bir yer, çok anlamlı bir yer." şeklinde konuştu.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.