Dolar
32.60
Euro
34.73
Altın
2,294.82
ETH/USDT
3,161.50
BTC/USDT
66,045.00
BIST 100
9,645.02
Yaşam

Mezarlıkta yaralı 'guinea pig' bulundu

Mersin'in Erdemli ilçesinde mezarlıkta bayram temizliği yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yaralı bulunan "kobay" adıyla da bilinen kemirgen "guinea pig" tedavi edildi.

23.06.2017 - Güncelleme : 23.06.2017
Mezarlıkta yaralı 'guinea pig' bulundu

MERSİN

Mersin'in Erdemli ilçesinde Merkez Türbe Mezarlığında belediye çalışanları tarafından bulunan 30 santimetre uzunluğundaki ve 20-25 santimetre tüyleri bulunan yaralı hayvan guinea pig, ilçedeki veteriner kliniğine götürüldü.

Tırnak bölgesine çelik tel saplandığı belirlenen hayvan, veteriner hekim Mehmet Önem tarafından tedavi edildi.

Kemirgenin çok uzun süre bulunduğu yerde kaldığını tahmin ettiklerini anlatan Önem, "Hayvan hakkında yaptığımız araştırmada bunun guinea pig olduğunu anladık. Enteresan olan bunun bir mezarlıkta bulunması. Nasıl geldi, oraya ya da kim bıraktı, nasıl bırakıldı bilinmiyor. Tek bir ihtimal var, bunu birileri beslemiş, bakamamış, doğaya bırakmış olabilir. Hayvanı yetkililere teslim ederek yaşayabileceği bir ortama ulaştıracağız." diye konuştu.

Hayvanı çuvalla yakaladıklarını belirten Baş, kemirgenin zararsız olduğunu gördüklerini, tedavisi için veteriner hekime götürdüklerini kaydetti.

Muhabir: Derviş Çömez

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.