Yaşam

Mezun olduğu okulda yeni nesiller yetiştiriyor

Şanlıurfa'da 18 yıl önce mezun olduğu okula sosyal bilgiler öğretmeni olarak atanan Kenan Tilgen, aynı sınıflarda eğitim gören yüzlerce öğrencisinin geleceği için çalışıyor.

23.11.2017 - Güncelleme : 23.11.2017
Mezun olduğu okulda yeni nesiller yetiştiriyor

ŞANLIURFA - Halil Fidan

Şanlıurfa'da 18 yıl önce mezun olduğu okula sosyal bilgiler öğretmeni olarak atanan Suruçlu Kenan Tilgen, aynı sıralarda eğitim gören yüzlerce öğrencisini geleceğe hazırlıyor.

Suriye sınırına sıfır noktadaki Yumurtalık Mahallesi'nde dünyaya gelen 34 yaşındaki Tilgen, ilkokulu bu mahallede zor koşullarda bitirdikten sonra ilçe merkezinde bulunan bugünkü ismi Suruç İMKB Ortaokulu olan Merkez Ortaokulu'na kayıt yaptırdı.

Her gün 30 kilometre katederek buradan mezun olan Kenan Tilgen, lise eğitimini de yine Suruç'ta tamamladı.

Bir yandan çiftçilik yaparken diğer yandan da üniversite sınavlarına hazırlanan Tilgen, emeğinin karşılığını alarak, hayalini kurduğu Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesini kazandı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra mesleğe başlayan ve 5 yıl çeşitli okullarda görev yapan Kenan öğretmen, geçen yıl il içi tayinle yaklaşık 18 yıl önce mezun olduğu Suruç İMKB Ortaokulu'na sosyal bilgiler öğretmeni olarak atandı.

Tilgen, tüm zorluklara rağmen eğitimini tamamlayarak, çocukluk hayali olan öğretmenlik mesleğini icra etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

"Burada olmak hayal gibi geliyor" 

Farklı yerlerde 5 yıl görev yaptıktan sonra mezun olduğu okula tayin istediğini ve geçen yıldan bu yana burada mesleğini sürdürdüğünü anımsatan Tilgen, öğrencileriyle çok iyi anlaştığını söyledi.

Tilgen, bazen burada olmanın kendisine hayal gibi geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Okuduğum okulda öğretmenlik yapmak bambaşka bir duydu. O yıllar zor olsa da güzeldi. Her zaman gözümde öğretmenlerim, arkadaşlarım, anılarım canlanıyor. Kendi ilçeme yakınlarıma katkı sunmak güzel bir şey. Buradaki öğrencilerin ruh halini, sıkıntılarını biliyorum ve onları çok seviyorum. Umarım diğer öğretmen arkadaşlarımla birlikte onlara faydalı olur ve buradan başarılı insanlar çıkarırız."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın