Dolar
32.48
Euro
34.77
Altın
2,335.51
ETH/USDT
3,153.10
BTC/USDT
64,489.00
BIST 100
9,938.26
Yaşam

Rizeli Hamdu Sena'ya genel başkanlık koltuğu

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Çelik, Rize'de doğum yapan keçi ve yavrusunu zor kış şartlarında köyüne taşıyarak sosyal medyanın gündemine oturan Hamdu Sena'ya, genel başkanlık koltuğunu devretti.

Mustafa Çalkaya  | 23.04.2017 - Güncelleme : 24.04.2017
Rizeli Hamdu Sena'ya genel başkanlık koltuğu

Ankara

ANKAR

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, Rize'de yaşayan, doğum yapan keçi ve yavrusunu zor kış şartlarında ağabeyi ile köyüne taşıyarak sosyal medyanın gündemine oturan Hamdu Sena Bilgin'e, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle genel başkanlık koltuğunu devretti.

Çelik, Birlik binasında gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, Bilgin'in doğum yapan keçi ve yavrusunu taşımasının örnek bir davranış olduğunu ve bunun dünyanın gündemine oturduğunu söyledi.

Bu davranışa duyarsız kalmayarak Bilgin'i köyünde ziyaret ettiklerini belirten Çelik, "Kızımızın bu davranışı sektörümüzün yüz akı olmuştur. Ziyarette söz verdiğimiz gibi kızımızı, genel başkanlık koltuğumuzu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle devretmek için davet ettik. Koyun ve keçilere kızımızın bu sevgisi bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir." diye konuştu.

Çelik, Türkiye'de hayvancılığın milli bir mesele olduğuna işaret ederek, söz konusu sektörün geliştirilmesi gerektiğini anlattı.

"Küçükbaş hayvancılığa daha çok destek verilsin"

Koltuğu devralan Hamdu Sena Bilgin de genel başkan sıfatıyla yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın çocuklar için güzel ve önemli bir armağan olduğunu belirterek, "Ülkemizin milli serveti olan koyun ve keçilerimizin gelişmesi için tüm birlik ve yetiştiricilerimize sahip çıkan başta Faruk Çelik'e ve sektörümüzün temsilcisi Nihat Çelik'e tüm yetiştiriciler adına teşekkür ediyorum. Ben de bir yetiştirici evladıyım. Bütün hayvanları, özellikle koyunları ve keçileri çok seviyorum. Köyümde kalarak yetiştiricilik yapmayı ve küçükbaş hayvancılığa daha çok destek verilmesini istiyorum." dedi.

Bilgin, ileride de hayvancılıkla uğraşmayı sürdürmeyi ve veteriner olmak istediğini ifade etti.

Konuşmalardan sonra Çelik, Bilgin'e üzerinde "Göstermiş olduğunuz örnek davranışınızla sektörümüzün yüz akı oldunuz. Bu sevgi dolu yüreğinizle ispatlamış olduğunuz hayvan severliğiniz daima merkez birliğimiz tarafından takdirle anılacaktır." yazılı bir plaket takdim etti.

Muhabir: Mustafa Çalkaya

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.