Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,211.47
ETH/USDT
3,591.00
BTC/USDT
70,769.00
BIST 100
8,995.35
Yaşam

Sabah marangoz öğleden sonra DJ

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yaşayan ve "DJ Falko" olarak tanınan Hüseyin Meşin, 30 yıldır sürdürdüğü baba mesleği marangozluğun yanında 23 yıldır DJ'lik yapıyor.

26.09.2017 - Güncelleme : 27.09.2017
Sabah marangoz öğleden sonra DJ Fotoğraf: AA/Yunus Ozan Söyler

YALOVA - Yunus Ozan Söyler

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yaşayan ve "DJ Falko" olarak tanınan 50 yaşındaki Hüseyin Meşin, 30 yıldır yürüttüğü baba mesleği marangozluğun yanı sıra DJ'lik yapıyor.

Meşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, marangozluğu kendisine babasının sevdirdiğini belirterek, 20 yaşından itibaren bu işle uğraştığını söyledi.

Marangoz atölyesinde ilk günlerinden bu yana müziği hiç eksik etmediğini anlatan Meşin, "Çalışırken müzik dinlerim. Müzik çok hoş gelirdi hiç tarz ayırmam. İnsanlara kulağa hoş gelen müzikleri kafamda, hafızamda biriktiriyordum." dedi.

Meşin, 1994'ten beri de müzikle ilgilendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kum plaj bölgesinde arkadaşlarım işletmecilik yapmaya başladı. Benim de müziğe olan ilgimden dolayı arkadaşlarımdan gelen DJ'lik teklifini kabul ederek işe başladım. Tesisatımızı aldık, başladık ufaktan ufağa. 23 yıldır da kesintisiz olarak her yaz DJ'lik yapıyorum. Kışları da istek üzerine özel programlarda DJ'lik yapıyorum. Tabii ki hangi şarkıcı neyi çıkardı diye takip etmek kolay olmuyordu. O zamanlar internet bu kadar yaygın değildi. Mecburen yeni çıkan albümleri alırdık. En güzelini insanlara sunmaya çalışıyorduk. Pikapla başladık, sonra kaset çalar, CD çalarlar çıktı. Teknolojinin sonu yok, şimdi son sitem cihazları kullanıyoruz zaten. 'Eski tadı alıyor musun' dersen, almıyoruz çünkü yaratıcılık kalmadı müzik olayında. Hazır müziği alıp çalmak şimdi daha basit geliyor."

İki işimi de aksatmadım

Bu mesleğinin sonunun olmadığını babadan kalma marangozluğa her zaman devam edeceğini dile getiren Meşin, "Genellikle yazın öğleye kadar marangozluk, öğleden sonra da DJ'lik yapıyorum. Bu dönemlerde de işlerimiz devam ediyor. İki işimi de aksatmadım. İki işi birlikte götürdüğüm zaman daha huzurlu oluyorum. Atölyede müzik beni motive ediyor. Çalışmama yansıyor bu. En azından kafam rahat oluyor. Bu yaştayım ama dinç duruyorum bunu da müziğe borçluyum." dedi.

Birçok kişinin kendisini sadece müzikle uğraştığını bildiğini anlatan Meşin, "İşin ilginç tarafı evlere montaja falan gittiğimiz zaman 'Ya sen DJ değil miydin, bu meslek nereden?' diye soranlar çok oluyor. Onlara ikisini de profesyonel olarak yapmaya çalıştığımı söylüyorum." ifadesini kullandı.

Meşin, müzik seçimi yaparken internet üzerinden hangi şarkı kaç kere dinlenmiş diye baktığını ifade ederek, "Seviliyorsa onu çalışıyoruz. Müzik çalarken zaten bir şeyler katabiliyorsun. Atölyede müzik dinlerken yeni şarkılar denk geliyor hemen listeye alıyorum. Yeni albüm çıktığını o anda da anlayabiliyoruz müzik ruhun gıdası diyorlar biz de o gıdayı almaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın