Dolar
32.59
Euro
35.02
Altın
2,347.52
ETH/USDT
3,136.30
BTC/USDT
64,238.00
BIST 100
9,760.82
Yaşam

Suriyeli kardeşler Türkiye'de yaşama tutundu

Halep'in Çobanbey bölgesinde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu ağır yaralanan iki kardeş, tedavi gördükleri Kilis'te yaşam savaşını kazandı.

09.12.2016 - Güncelleme : 12.12.2016
Suriyeli kardeşler Türkiye'de yaşama tutundu

KİLİS - İzzet Mazı

Suriye'nin Halep kentine bağlı Çobanbey ilçesinde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu yaralanan 9 yaşındaki Fesal ve 8 yaşındaki Ahmet Delihassen, tedavi için getirildiği Kilis'teki yaşama tutundu.

İç savaşın sürdüğü Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda ağır yaralanan Delihassen kardeşler, Türkiye'ye getirilerek Kilis Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Vücutlarında ciddi yaralar, bilinç kaybı ve solunum yetmezliğiyle getirildikleri hastanede bir süre yoğun bakım ünitesinde tedavi edilen kardeşler, kendileri için seferber olan doktorlar ve sağlık çalışanları sayesinde, yeniden hayata bağlandı.

Anne Zehra Delihassen, 6 yıl önce Halep'te yaşanan çatışmalar nedeniyle Çobanbey'e göç ettiklerini, yaşadıkları yerde durumlar karışınca 7 ay önce Sekizler köyüne yerleştiklerini anlattı.

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Çobanbey'e yeniden döndüklerini belirten Delihassen, geçen hafta DEAŞ tarafından düzenlenen bombalı saldırıda iki çocuğunun yaralandığını dile getirdi. Delihassen, şöyle devam etti:

"Çocuklarımı hemen buraya getirdik. Babaları İstanbul'da çalışıyordu. Haberi televizyonlardan öğrenmiş, 3 gün sonra buraya geldi. Türkiye'de bizimle çok yakından ilgileniyorlar. Herkesten Allah razı olsun. Hepsi çok iyiler ve bize yardım ediyorlar. Allah Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan'a uzun ömür versin. Allah çocuklara kıymasın. Bu çocukların günahı yok. Sadece benimkiler değil tüm çocuklar günahsız. Allah kimseye zarar vermesin, çok acı bir şey. Daha unutamadık patlamayı. Allah savaşı durdursun. Yazık ölen insanlara, çocuklara yazık."

Çobanbey'de 11 yaşındaki kızı Kefa'nın kaldığını anlatan Delihassen, "Hepimiz buradayız orada tek bir kızım kaldı. Daha 11 yaşında. Onu orada bırakamam. Yetkililer bana destek olsunlar, onu getirmek istiyorum." dedi. 

Birkaç gün içinde taburcu olacaklar

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Mustafa Tuşat, Suriyeli kardeşlerin hastaneye getirildiklerinde çok kötü durumda olduğunu belirtti.

Fesal ve Ahmet Delihassen kardeşlerin akciğerden kaynaklı solunum sıkıntısı yaşadığını, vücudunun çeşitli yerlerinde ciddi yaraları ve bilinç kaybı olduğunu anlatan Tuşat, "Kısa sürede değerlendirmeler yaptık ve yoğun bakıma aldık. Yoğun bakımda bir gün makineye bağladık şu anda serviste. Çocuğumuzu yavaş yavaş mobilize ettik ve besledik. Durumu gayet iyi, solunum sıkıntısı geçti birkaç gün içinde de inşallah taburcu edeceğiz." ifadesini kullandı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın