Yaşam

'Umut'a Rusya'nın maçını izlemek çok iyi gelecek'

Hiç tanımadığı felçli ve Rus olduğu düşünülen gencin 9 yıldır bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, Antalya'da 31 Ağustos'ta oynanacak Türkiye-Rusya dostluk maçını Umut'la stadyumda izlemek istiyor.

27.08.2016 - Güncelleme : 29.08.2016
'Umut'a Rusya'nın maçını izlemek çok iyi gelecek'

ANTALYA - SÜLEYMAN ELÇİN

Antalya'da hiç tanımadığı felçli ve Rus olduğu düşünülen gencin 9 yıldır bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, Antalya'da 31 Ağustos'ta oynanacak Türkiye-Rusya dostluk maçını Umut'la tribünden izlemek ve gelmesi halinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile tanışmak istiyor.

Kabadayı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yıl önce Akdeniz Üniversitesinde bir yakınına refakat ederken "Umut" ismini verdiği genç ile tanışmasıyla hayatının tamamen değiştiğini söyledi.

Umut'un trafik kazası sonucu hastanede yattığını ve kimsesinin bulunmadığını öğrendiğini belirten Kabadayı, adı ve uyruğu bilinmeyen gence 9 yıldır evinde baktığını kaydetti.

Umut'u diğer çocuklarından hiç ayırmadığını dile getiren Kabadayı, 35 kilogram ağırlığında ve bilinci kapalı şeklinde bakmaya başladığı Umut'un yapılan rehabilitasyon tedavileriyle kafasını tutabilmeye, elini kaldırmaya, kendisiyle konuşanlara gözleriyle, elleriyle tepki vermeye ve Türkçe "anne" demeye başladığını ifade etti.

Umut'un, fiziği benzediği ve Rusça şarkılar ile konuşmalara tepki verdiği için Rus olduğunun düşünüldüğünü belirten Kabadayı, Umut'la ilgili çıkan haberlerin ardından Rusya'ya giderek bir televizyon programına konuk olduğunu ve bu sayede bütün Rusların kendisini tanıdığını hatırlattı.

Türkiye-Rusya maçı için davet bekliyor

Türkiye ile Rusya'nın Antalya'da dostluk maçı yapacağını öğrenince çok heyecanlandığını belirten Kabadayı, şöyle konuştu:

"Bu maçı stadyumda izlemek istiyoruz. Umarım bizi de yetkililer stadyuma götürür ve maçı izlememizi sağlar. Umut'a Rusya'nın maçını izlemek çok iyi gelecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de maçı izlemeye gelirse Umut'u onunla tanışmak isterim. Bir Türk annesinin felçli bir Rus çocuğa bakması Putin'i de etkilemiştir. Bizimle konuşacağını tahmin ediyorum. Umut, kendisini ziyaret eden Rusları görünce bile gülmeye başlıyor. Rusya'nın maçına gidince eski günlerini, çocukluğunu hatırlayabilir. Onun psikolojisine de bu maçın iyi geleceğini tahmin ediyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Umut'a sahip çıktığını anlatan Kabadayı, "Cumhurbaşkanımız anaların, mazlumların her zaman yanında. Cumhurbaşkanımız olmasaydı Umut da olmazdı. Umut artık benim canım, kanım. Allah nasip ederse ömür boyu Umut'a bakacağım. Devletimiz de her ihtiyacımızı karşılıyor. Umarım bu maç sayesinde Cumhurbaşkanımıza tekrar bir teşekkür etme fırsatı yakalarım." diye konuştu.

A Milli Futbol Takımı, 31 Ağustos Çarşamba günü Antalya Stadyumu'nda Rusya ile karşılaşacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın