Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,219.92
ETH/USDT
3,554.40
BTC/USDT
70,649.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

'Vosvos' tutkunları lösemili çocuklar için gaza bastı

Samsun'da "Lösemili Çocuklar Haftası" kapsamında "vosvos" sahipleri lösemili çocuklara şehir turu attırdı.

12.11.2017 - Güncelleme : 12.11.2017
'Vosvos' tutkunları lösemili çocuklar için gaza bastı

SAMSUN

Samsun'daki "vosvos" tutkunları, düzenledikleri etkinlikle lösemili çocuklara moral verdi.

Samvos Derneği ve Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) iş birliğinde, "Lösemili Çocuklar Haftası" kapsamında, halk arasında "vosvos" diye tabir edilen otomobillerin tutkunları, düzenledikleri etkinlikle lösemili çocuklara şehir turu attırdı.

Atakum'daki Samsun Büyükşehir Belediye Sanat Merkezi önünde toplanan vosvos sahipleri, renkli balonlarla süsledikleri araçlarıyla lösemili çocuklar ve aileleriyle buluştu. Çocuklar ve ailelerine vosvoslarla şehir gezisi yaptırıldı.

Samvos Derneği Eş Başkanı Haluk Özmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, lösemili çocuklara dikkati çekmek için etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Samvos olarak bir çok etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını anlatan Özmen, "Burada LÖSAM'la birlikte bu mücadeleyi veren çocuklara katkı vermek istedik. Bu çocuklara sahip çıkmamız gerekiyor, duyarlı olmamız gerekiyor, toplumu bu konuda bilinçlendirmemiz gerekiyor. Onların hepsi bizim canımız, geleceğimiz." dedi.

Etkinliğe katılan 15 yaşındaki lösemi hastası Ertuğrul Yardım da organizasyondan mutlu olduğunu ifade etti.

Daha önce bir vosvosa binmediğini ifade eden Yardım, "Hayalimde vosvosa binmek vardı. Bunu gerçekleştiren herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.