ballina/ faqja kryesore > Ballkan

Ballkan Të Tjera Lajmet

Gjatë regjimit komunist qindra klerikë nga të gjitha besimet u ekzekutuan, dënuan dhe internuan, ndërsa në vitin 1967 autoritetet komuniste mbyllën me dekret të veçantë aktivitetin fetar në vend

Nënkryetari i parë i Gjysmëhënës së Kuqe Turke, İsmail Hakkı Turunç, foli rreth historikut, qëllimit të krijimit dhe misionit që ka Gjysmëhëna e Kuqë Turke brenda vendit, por edhe në operacionet humanitare në botë