Jamal Khashoggi

Sekretari britanik Hunt kërkon drejtësi në rastin Khashoggi

Sekretari britanik Hunt kërkon drejtësi në rastin Khashoggi

“Ne jemi duke pritur për të parë çfarë ndodh, por ne e kemi bërë këtë shumë të qartë, ne duhet të besojmë se personi që ka urdhëruar këtë vrasje të tmerrshme përballet me drejtësinë”, theksoi Hunt

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
"Kaluan 6 muaj nga vrasja e Khashoggit, Trump nuk ka bërë asgjë"
02.04.2019

"Kaluan 6 muaj nga vrasja e Khashoggit, Trump nuk ka bërë asgjë"

"Administrata e Trumpit i bllokoi, fshehu dhe i shtyu mënjanë gjetjet e CIA-s për vrasjen, në mënyrë që të ruante marrëdhëniet e tij me Princin e Kurorës", thuhet në artikull

OKB thirrje për gjykim publik të vrasësve të Khashoggit
28.03.2019

OKB thirrje për gjykim publik të vrasësve të Khashoggit

"Bëjini publike të gjitha procedurat e gjykimit dhe të gjitha provat kundër të akuzuarve", tha Agnes Callamard, Raportuesja Speciae e OKB-së për Ekzekutimet Jashtëgjyqësore dhe Arbitrare

Interpoli lëshon “vërejtje të kuqe” për 20 të dyshuar në vrasjen e Khashoggit
15.03.2019

Interpoli lëshon “vërejtje të kuqe” për 20 të dyshuar në vrasjen e Khashoggit

Sekretariati i Përgjithshëm i Interpolit publikoi “vërejtjen e kuqe” më 1 mars në përputhje me kërkesën e Turqisë dhe me këtë 20 të dyshuarit do të kërkohen në të gjithë botën

Arabia Saudite kundërshton hetimin ndërkombëtar mbi vrasjen e Khashoggit
14.03.2019

Arabia Saudite kundërshton hetimin ndërkombëtar mbi vrasjen e Khashoggit

Në Këshillin e OKB-së për të Drejtat e Njeriut në Gjenevë, kreu i Komisionit Saudit për të Drejtat e Njeriut, Bandar bin Mohammed al-Aiban, tha se Arabia Saudite hedh poshtë hetimin ndërkombëtar për vrasjen

36 shtete thirrje për llogaridhënie nga vrasësit e Khashoggit
07.03.2019

36 shtete thirrje për llogaridhënie nga vrasësit e Khashoggit

36 vende, përfshirë 28 vendet e BE-së, dënuan në mënyrën "më të ashpër" vrasjen e Khashoggit dhe bënë thirrje të kërkohet llogari nga përgjegjësit