Shëndetësi

Manastirliu: Në vitet e fundit është kthyer vëmendja tek shëndeti

Manastirliu: Në vitet e fundit është kthyer vëmendja tek shëndeti

"Në 5 vitet e fundit është kthyer vëmendja tek shëndeti, jo tek sëmundja, tek ndërtimi i programeve të parandalimit, të kujdesit parandalues të hershëm në funksion të ruajtjes dhe kujdesit të shëndetit të qytetarëve", tha Manastirliu

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Maqedoni, panel diskutimi me rastin e Ditës Botërore Kundër Kancerit
04.02.2019

Maqedoni, panel diskutimi me rastin e Ditës Botërore Kundër Kancerit

Ministri i Shëndetësisë i Maqedonisë, Venko Filipçe, në një deklaratë për mediat para fillimit të debatit tha se ka filluar procesi për përgatitjen e një Regjistri Kombëtar të Kancerit, edhe atë për herë të parë në Maqedoni

Argjentinë, nga virusi Hanta vdesin 9 persona
12.01.2019

Argjentinë, nga virusi Hanta vdesin 9 persona

Gjykatësi Martin Zacchino mori vendim për ndalimin një mujor të qarkullimit të banorëve të këtij vendi në të cilin jetojnë rreth 3.000 persona

"Çdo vit në botë 3.3 milionë njerëz vdesin nga alkooli"
30.11.2018

"Çdo vit në botë 3.3 milionë njerëz vdesin nga alkooli"

Sipas raportit botëror 2016 për drogën, vlerësohet se 247 milionë njerëz në botë kanë përdorur drogë në 2014 dhe 29 milionë njerëz kanë patur probleme nga çrregullimet e përdorimit të substancave

Vitin e kaluar janë regjistruar 36.9 milionë njerëz me HIV në botë
30.11.2018

Vitin e kaluar janë regjistruar 36.9 milionë njerëz me HIV në botë

Në raport thuhet se vitin e kaluar në botë janë regjistruar 36.9 milionë njerëz me HIV, nga të cilat 21.7 milionë janë trajtuar

Kequshqyerja më e rrezikshme se ajri i ndotur dhe duhani
29.11.2018

Kequshqyerja më e rrezikshme se ajri i ndotur dhe duhani

Në raport është theksuar se çdo një vdekje nga pesë raste të vdekjes shkaktohet nga kequshqyerja ose ajo e pamjaftueshme