Shkencë dhe Teknologji

Huawei prodhon një telefon në çdo 28,5 sekonda

Huawei prodhon një telefon në çdo 28,5 sekonda

Kompania Huawei, ka pasur një rritje të ndjeshme të efikasitetit dhe shpejtësisë në prodhimin e celularëve të mençur me teknologjinë e zhvilluar

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Publikohet fotografia e parë e vrimës së zezë e bërë ndonjëherë
10.04.2019

Publikohet fotografia e parë e vrimës së zezë e bërë ndonjëherë

Fotografia shfaq një unazë të ndritshme ndërkohë që drita lakohet me një gravitet intensiv rreth vrimës së zezë e cila është 6.5 miliardë herë më e madhe se dielli

Australia lejon "Google"-n të transportojë mallra me anë të dronëve
09.04.2019

Australia lejon "Google"-n të transportojë mallra me anë të dronëve

Shërbimi me dron i cili do të ofrojë shërbim në bashkëpunim me bizneset lokale si kafenetë dhe farmacitë do të jetë subjekt i disa kufizimeve rregullatore

Amazon do të furnizohet 100 për qind me energji nga era
09.04.2019

Amazon do të furnizohet 100 për qind me energji nga era

Në vitin 2018, mbi 50 për qind të ueb-shërbimeve të Amazonit u bënë përmes energjisë së rinovueshme e cila u përdor nga infrastruktura e saj globale

NASA testoi motorin raketor për ekspeditat në Hënë
06.04.2019

NASA testoi motorin raketor për ekspeditat në Hënë

Motori RS-25, i cili është planifikuar të lançojë një raketë në Hënë, u testua në qendrën hapësinore Stennis në Misisipi, Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA)

BMW dhe Microsoft do të punojnë së bashku për "fabrika smart"
02.04.2019

BMW dhe Microsoft do të punojnë së bashku për "fabrika smart"

Sipas deklaratës nga kompanitë në Panairin e Teknologjive Industriale Hannover Messe, me bashkëpunimin në fjalë, do të mbështeten zgjidhjet e "fabrikave smart" me anë të Platformës së Hapur të Prodhimit (OMS)