Ekonomi

Devlet desteği ile kurduğu çiftlikte siparişlere yetişemiyor

Muş'un Varto ilçesinde aldığı devlet desteği ile tavuk çiftliği kuran Bingöl, yumurtaları çevre illere pazarlıyor.

Yahya Sezgin  | 13.04.2018 - Güncelleme : 13.04.2018
Devlet desteği ile kurduğu çiftlikte siparişlere yetişemiyor Muş'un Varto ilçesinde aldığı devlet desteği ile tavuk çiftliği kuran Erdal Bingöl (fotoğrafta), yumurtalara gelen yoğun talep üzerine işini büyütmeyi hedefliyor. ( Yahya Sezgin - Anadolu Ajansı )

Muş

MUŞ - YAHYA SEZGİN

Muş'un Varto ilçesinde aldığı devlet desteği ile tavuk çiftliği kuran Erdal Bingöl, yumurtalara gelen yoğun talep üzerine işini büyütmeyi hedefliyor.

Bingöl, yaklaşık 11 yıl önce yaşadığı Dallıöz köyünden ayrılarak yerleştiği İzmir'de ticaretle uğraşmaya başladı. İşleri kötü giden Bingöl, köyüne dönerek 6 ay önce Varto Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) 15 bin lira kredi desteği aldı.

Bingöl aldığı krediyle köyünde kurduğu tavuk çiftliğinde günlük elde ettiği 700 yumurtayı çevre il ve ilçelere de satıyor.

Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çiftliğimde organik, gezen tavuk çok olduğu için yumurtalara talep çok fazla. Taleplere yetişemediğim için alacağım ikinci geri ödemeli kredi ile işi büyütmeyi hedefliyorum." dedi. 

"Bu projeler sadece göçü değil, terörü de önlüyor"

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin ise ilçenin terörden temizlendikten sonra vatandaşların iş ve sosyal hayatlarını canlandırıcı projeler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Bu kapsamda 70 aileye en az ikiz doğum yapan küçükbaş havyan yardımı yaptıklarını anlatan Çetin, "Bu projelerimiz sadece göçü değil, terörü de önlüyor. İşsiz insan suça karışır, işsiz insan boşluğa düşer, ekonomisi olan vatandaş kolay kolay sıkıntılı işlere girmez. Bu projeler köyleri canlandırıyor ve ekonomiye katkı sağlıyor, bir taşla onlarca kuş vuruluyor. Biz de bu yönde her türlü desteği yapıyoruz ve yapacağız."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.