G20 Türkİye

Şehit Uzman Onbaşı Olcay son yolculuğuna uğurlandı

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Olcay'ın cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde toprağa verildi.

20.12.2016 - Güncelleme : 20.12.2016
Şehit Uzman Onbaşı Olcay son yolculuğuna uğurlandı

AFYONKARAHİSAR

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Fatih Olcay, Olcay'ın (23) Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, Çay ilçesine bağlı Karacaören beldesindeki babaevine getirildi.

Burada şehidin annesi Emine, babası Ramazan, kardeşi Ferhat Olcay ve ablaları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Emine Olcay, şehit oğlunun tabutuna mendilini sürerek kokladı.

Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, belde meydanına götürüldü.

Cenaze törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, burada şehidin ailesine başsağlığı diledi.

Şeker hastası olduğu öğrenilen anne Emine Olcay'a, şekeri düşünce sağlık ekipleri tarafından ilaç verildi.

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı namazın ardından şehit Olcay'ın cenazesi, belde mezarlığında toprağa verildi. Şehit Fatih Olcay, beldede son 5 ay içinde şehit olan piyade uzman çavuşlar Mehmet Esen ve Fatih Ak'ın yanına defnedildi.

Kardeşinden hüzünlü sosyal medya paylaşımı 

Öte yandan şehidin asker kardeşi Ferhat Olcay'ın, dün ağabeyinin şehadet haberini aldıktan sonra bir sosyal paylaşım sitesinde, "Sabah aradım cevap vermedin abi, niye? Bir şey mi oldu sana? İçimde bir ateş var abim, niye telefonumu açmadın? İçim yanıyor abimmmm, Şehit mi oldun?" şeklinde paylaşım yaptığı görüldü.

Muhabir: Canan Tükelay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın