Dolar
32.56
Euro
34.89
Altın
2,323.09
ETH/USDT
3,217.30
BTC/USDT
66,340.00
BIST 100
9,645.02
Gündem

Eski MHP Milletvekili Deniz Bölükbaşı hayatını kaybetti

Eski MHP Milletvekili, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti.

21.03.2018 - Güncelleme : 22.03.2018
Eski MHP Milletvekili Deniz Bölükbaşı hayatını kaybetti

ANKARA

Eski büyükelçi ve milletvekili Ahmet Deniz Bölükbaşı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatına gözlerini yumdu. 

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kronik rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir Başkent Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören Bölükbaşı, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. 

"Kanser tedavisi görüyordu"

Başkent Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adnan Torgay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bölükbaşı'nın uzun yıllar önce tanısı konmuş kronik bir hastalıkla mücadele ettiğini söyledi. 

Bölükbaşı'nın ağır tedaviler uygulandığı sırada bile görevi ve işlerini eksiksiz olarak yerine getirdiğini ifade eden Torgay, "Kronik bir hastalıkla mücadele içerisindeydi. Tıbbın bütün tedavi yöntemleri eksiksiz olarak kendisine uygulanmasına rağmen özellikle son 48 saatte çok hızlı bir şekilde durumu ağırlaştı. Bugün sabah saat 08.10'da da kendisini kaybettik." dedi.

Prof. Dr. Torgay, bir gazetecinin, "Kanser tedavisi gördüğü söyleniyor. Tam rahatsızlığı nedir?" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Kanser tedavisi görüyordu gerçekten. Uzunca bir süre önce tanısı konmuş bir hastalık. Tanı konduğu zaman bile problemleri son derece yaygındı. Ama buna rağmen bu dönemi son derece iyi geçirdi. Bütün tedaviler eksiksiz uygulanmasına rağmen maalesef bazı şeylerin önüne geçmek mümkün olamıyor."

Torgay, Bölükbaşı'nın ailesine ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Bölükbaşı için TBMM'de tören düzenlenecek

Ahmet Deniz Bölükbaşı için TBMM'de tören düzenlenecek.

Bölükbaşı'nın cenazesi, TBMM'deki törenin ardından, Kocatepe Camisi'inde kılınacak öğle namazını müteakip Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Bahçeli'den Bölükbaşı için taziye mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski MHP Genel Başkan Yardımcısı ve 23. Dönem Ankara Milletvekili Bölükbaşı'nın vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı.

Mesajında, fikirleri ve çalışmalarıyla MHP'ye mümtaz katkılar sağlamış dava arkadaşı Bölükbaşı'yı zamansız kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirten Bahçeli şunları kaydetti: 

"Devlet ve siyaset kademelerinde fedakarca hizmet veren, Dışişleri Bakanlığında üstlendiği mühim görevleri vatan sevgisiyle yapan, TBMM’ye uzanan mücadele hayatıyla da milli gönüllerde saygın bir yer edinen Sayın Bölükbaşı hafızalarımızdan asla çıkmayacak, asla unutulmayacaktır. Merhum arkadaşımız son nefesine kadar üretmekten, millet ve memleket meselelerine kafa yormaktan hiç vazgeçmedi, hiç de yorulmadı. 23. Dönem Ankara Milletvekilimiz ve Genel Başkan Eski Yardımcımız Sayın Ahmet Deniz Bölükbaşı’ndan biz razıyız, niyaz ederim ki Allah da razı olsun, rahmetiyle mükafatlandırsın. Son derece müteessir bir ruh haliyle, merhum dava arkadaşım Ahmet Deniz Bölükbaşı’na Cenabı Allah’tan rahmet; ailesine, camiamıza, milletimize başsağlığı diliyorum. 
Ruhu şad, mekanı cennet olsun."

Evli ve 2 çocuk babası 

25 Ekim 1949'da Ankara'da doğan Ahmet Deniz Bölükbaşı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Bölükbaşı, Dışişleri Bakanlığının merkez teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra Atina ve Bonn Büyükelçiliklerinde Elçi Müsteşarlığı ve Lizbon Büyükelçiliği görevlerinde bulundu. 

Dışişleri Bakanlığı Birinci Hukuk Müşavirliği görevini yürüten Bölükbaşı, Başbakan Yardımcısı Dış Politika Başdanışmanlığına atandı. Cenevre Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi oldu.

MHP Ankara Milletvekilliği de yapan Bölükbaşı, evli ve iki çocuk babasıydı.

Muhabir: Duygu Yener,Alp Özden,Esin Işık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.