Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.90
BTC/USDT
70,469.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Şanlıurfa'da terör saldırısı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bombalı araçla saldırı gerçekleştirildi, olayda saldırgan ölü ele geçirildi.

21.04.2017 - Güncelleme : 22.04.2017
Şanlıurfa'da terör saldırısı

ŞANLIURFA

Alınan ilk bilgiye göre, Suruç Devlet Hastanesi yakınlarında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Olayda saldırgan ölü olarak ele geçirildi.

Mezarlık yakınlarında gerçekleştirilen patlamanın etkisiyle mezarlığın dış cephe duvarının yıkıldığı ve patlayan aracın büyük oranda zarar gördüğü görüldü.

Olayın ardından bölgeyi güvenlik koridoruna alan ekiplerin incelemeleri, yaklaşık 5 saat süren çalışmaların ardından tamamlandı.

Olay yerinde uzaktan kumanda parçalarının bulunduğu öğrenildi. 

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bombalı araçla saldırı gerçekleştirildi, olayda saldırgan ölü ele geçirildi. Olayın ardından polis ekipleri belediye binası önündeki güvenlik önlemlerini artırdı.

Vali Güngör Azim Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bölgede yoğun güvenlik önlemi alındı. Çok yönlü olarak başlattığımız operasyon, terör örgütü işbirlikçilerine yönelik sürüyor." dedi.

Öte yandan İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu da saldırının gerçekleştirildiği noktaya gelerek, operasyonu yönetti.

Kimlik tespit çalışmaları yapılıyor

Valilik'ten yapılan açıklamada, "Patlamada ölen teröristin kimliğini belirlemek üzere kimlik tespit çalışmaları başlatılmış olup, meydana gelen patlamada başka can kaybı yaşanmamıştır. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır." denildi.

"Terörist etkinlikleri kana bulamak istiyordu"

İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu da saldırının gerçekleştirildiği noktaya gelerek operasyonu yönetti.

Bu arada olayla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise "1 Mayıs ve 23 Nisan etkinlikleriyle ve referandumu protesto eden gruplara yönelik eylem hazırlığı yapan ve etkinlikleri kana bulamak isteyen terörist, Suruç'ta bomba yüklü aracın patlamasıyla etkisiz hale geldi" ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Rauf Maltaş,Halil Fidan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın