Yaşam, Koruyucu Aileler

Yavuz Selim'in 'koruyucu meleği' oldular

Gümüşhane'de yaşayan Kartal ailesi, 11 yıllık evlat hasretlerini, koruyucu ailesi oldukları 1,5 yaşındaki Yavuz Selim ile gideriyor.

21.03.2018 - Güncelleme : 22.03.2018
Yavuz Selim'in 'koruyucu meleği' oldular

GÜMÜŞHANE - VEYSEL KARA

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde yaşayan ve sağlık sorunları nedeniyle çocuk sahibi olamayan Kartal ailesi, 11 yıllık evlilikleri süresince çektikleri çocuk özlemini, koruyucu ailesi oldukları 1,5 yaşındaki Yavuz Selim ile gideriyor.

Evliliklerinin ilk yıllarında kalp rahatsızlığı nedeniyle hamile kalması uygun görülmeyen 38 yaşındaki Filiz Kartal, 3 yıl süren tedavisinin ardından çocuk sahibi olmak istedi. Bunun için yıllardır mücadele eden aile, bir dergide gördükleri koruyucu ailelik hakkında araştırma yaparak Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne başvurdu.

Yetkililerden bilgi aldıktan sonra koruyucu aile olmaya karar veren çiftin talebi, yapılan incelemelerin ardından uygun görüldü.

Taleplerinin kabul edilmesiyle, 7 ay önce Yavuz Selim'in koruyucu ailesi olduklarını belirten 40 yaşındaki Taştan Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yavuz Selim ile birlikte hayatlarında büyük değişiklikler olduğunu dile getirdi.

Yaşı küçük olduğu için yardıma daha fazla ihtiyaç duyar düşüncesiyle 16 aylık Yavuz Selim'e koruyucu olmaya karar verdiklerini anlatan Kartal, ev ortamında bir çocuğun bulunmasının ayrı bir duygu olduğunu söyledi.

Taştan Kartal, "Bazı duygular ifade edilemiyor, bunu yaşamak lazım. Eve geldiğinizde sizi karşılıyor, bacaklarımıza sarılıyor, sizinle beraber yaşıyor, yemesini içmesini takip ettiriyor. Hastalığında başında bekletiyor sizi. Öz çocuğum olsaydı belki bu kadar ilgi göstermeyebilirdim ama bu bizim için farklı. Bizim için daha ön planda." dedi.

Yavuz Selim gibi yardıma muhtaç çocukların, bu ülkenin geleceği olduğuna işaret eden Kartal, duyarlı ailelere, çocuk sahibi olsalar dahi koruyucu aile olmaları tavsiyesinde bulundu.

Kartal, konunun ülkenin geleceği için önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün sokaklarda gördüğümüz sahipsiz çocuklar, yarın toplumun başına büyük sorun ve problem olabiliyor. Bunlar bizim kanayan yaramız. Buna 'dur' diyebilmek için bu çocuklara sahip çıkmamız lazım. Onları sevgiyle büyütmemiz lazım. Koruyucu aile olmaktan kimse korkmasın. Bu çocuklar hepimizin çocukları. Çocuğum olsaydı yine bir tane çocuk alıp koruyucu aile olurdum. Toplumumuz geleceğine sahip çıksın. Yavuz Selim, 18 yaşına kadar devletin vermiş olduğu izinle yanımızda kalabiliyor. Ailesi onu geri aldığında ikinci bir çocuk müracaatında bulunacağız."

Filiz Kartal: "Evlat sevgisini onda tattım"

Filiz Kartal da evliliklerinin ilk yıllarında sağlık sorunları nedeniyle çocuk sahibi olamadığını, tedavisinin ardından da birkaç kez hamile kalmasına rağmen bebeklerini kaybettiğini söyledi.

Yaşadığı üzüntüyü dile getiren Kartal, bir çocuğa sarılmak ve ona bakmanın, acılarını unutmasına yardımcı olacağını düşünerek, koruyucu aile olmaya karar verdiğini belirtti.

Yavuz Selim ile hayatına güzellikler geldiğini vurgulayan Kartal, şöyle devam etti:

"10 yıldan beri 'bir çocuğum olsa da gezdirsem' diye özlem duyuyordum. Sabahları uyanır uyanmaz koşarak odasına gidiyorum. Onunla akşama kadar vakit geçiriyorum. Evimiz oyuncaklarla doldu. Evladım gibi seviyorum. 'Kendi çocuğumuz olsa bu kadar sever miydik' diye eşime soruyorum. Eşim de diyor ki 'bu daha değerli'. Bunun yeri başka. Evlat sevgisini onda tattım. Kucağıma aldığım, beraber gezdiğimiz zaman, kokusu bile bir başka güzel. Bize bir canı emanet ettiler. Ona bakmak çok gurur verici bir şey, gurur duyuyorum."

Kartal, çocuksuz ailelere koruyucu aile olma tavsiyesinde bulunarak, bunun, bu çocukların hayatlarını dolu dolu yaşamalarına büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın