Dolar
32.60
Euro
34.81
Altın
2,377.42
ETH/USDT
3,093.00
BTC/USDT
64,901.00
BIST 100
9,508.62
Gündem

Diyanette atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sefa Şahin  | 11.04.2018 - Güncelleme : 11.04.2018
Diyanette atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik

Ankara

ANKARA

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, hizmetlerin daha etkin ve verimli yürütülmesi için il müftülerinin yerlerinin değiştirilmesine ihtiyaç duyulması hükmü saklı kalmak üzere, bütün grup ve sınıflarda hizmet süresi asgari 3, azami 5 yıl ancak ilçe müftülerinin dördüncü sınıf ilçelerdeki asgari hizmet süresi iki yıl olacak.

Hizmet gerekleri bakımından azami hizmet süresini tamamlayan personelin görev süresi bir yıl, vaizlerde ise 3 yıl uzatılabilecek.

İkinci veya birinci sınıf ilçelere müftü olarak atanabilmek için daha alt sınıf ilçelerde ilçe müftüsü olarak veya ilçe müftülüğü ile beraber il müftü yardımcısı olarak toplam 6 yıl görev yapmış olmak esas sayılacak.

Yönetmelikte iki fıkra kaldırıldı

Yönetmelikte iki fıkra yürürlükten kaldırıldı. Bu kapsamda ilki sınıf hizmetine tabi personelden bir ilde asgari veya azami hizmet süresini tamamlayanlar, çalışmadıkları sınıflardaki asgari hizmet sürelerini diğer illerde tamamlamadan son görev yaptığı ilin ilçelerine atanamayacaklarını içeren madde yürürlükten kaldırıldı.

İkincisi ise bayan vaizler hakkında aile birliği mazereti sebebiyle yer değiştirme isteğinde bulunabilmek için ayrıca eşlerin aynı seviyede veya daha üst bir görevde bulunmaları gerektiğine ilişkin hüküm uygulanmaz fıkrası da kaldırıldı.

Taşra teşkilatında şube müdürlerinin atama ve yer değiştirme işlemlerine ilişkin ise ilk defa grubuna bakılmaksızın bütün illere veya bu illerin şube müdürü kadrosu bulunan ilçelerinden birine atanacak. Burada asgari hizmet süresini tamamlayan şube müdürü, diğer gruplarda yer alan illere veya bu illerin şube müdürü kadrosu bulunan ilçelerine atanacak.

Vaizler daha önce görev yapmadıkları yerlere atanacak

Vaizler, atama ve yer değiştirme işlemlerinde grubuna bakılmaksızın bütün illere veya bu illerin vaiz kadrosu bulunan ilçelerine atanacak. Burada asgari hizmet süresini tamamlayan vaiz, nüfus yoğunluğu ve hizmet ihtiyacı dikkate alınarak diğer gruplarda yer alan illerde veya bu illerin vaiz kadrosu bulunan ilçelerinde görev alacak.

Aile İrşat ve Rehberlik Bürolarında görev yapmak üzere atanan vaizler ile cezaevi vaizi atamalarında, bu bent hükümleri uygulanmayacak.

Ayrıca bütün gruplarda yer alan il veya bu illerin ilçelerinde asgari hizmet sürelerini tamamlayanlar, daha önce görev yapmadıkları, vaiz veya cezaevi vaizi kadrosu bulunan illere veya bu illerin ilçelerine atanabilecek.

Öte yandan yönetmelikteki 4. Sınıf İlçeler bölümüne Aksaray'ın Sarıyahşi ve Sultanhanı ilçeleri, Artvin'in ise Yusufeli ve Kemalpaşa ilçeleri eklendi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.