Yaşam

Kiraz'da çocuk yaşta evliliğe karşı 'Kiraz Dalında Güzel' projesi

Küçük yaştakilerin kaçırıldığı ve evlendirildiği iddia edilen Kiraz'ın köylerinde yaşayan ilköğretim öğrencilerinin bilinçlendirilmesi için "Kiraz Dalında Güzel" adı altında tiyatro oyunu sahnelendi.

21.04.2017 - Güncelleme : 21.04.2017
Kiraz'da çocuk yaşta evliliğe karşı 'Kiraz Dalında Güzel' projesi

İZMİR

İzmir'in Kiraz ilçesinde küçük yaştakilerin kaçırıldığı ve evlendirildiği iddia edilen köylerde yaşayan ilköğretim çağındaki öğrenciler için başlatılan "Kiraz Dalında Güzel" projesi kapsamında İzmir Jandarma Komutanlığı öncülüğünde tiyatro oyunu sahnelendi.

Kiraz Belediyesi Düğün Salonu'ndaki etkinlikte Ayna Tiyatro Grubu, ilçeye bağlı dağ köylerinde yaşayan çocuklara eğitimin önemini anlatan bir oyun sundu. Oyunun son bölümünde jandarma ve tiyatrocular küçük izleyicilere kitap dağıttı.

İzmir Vali Yardımcısı Aydın Memük ve resmi kurum temsilcileri de öğrencilerle pasta kesti, proje çerçevesinde düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Ödül alan öğrencilerden 12 yaşındaki Hamide Uçar, resmini ablası için yaptığını belirterek, "Küçük yaşta evlenen çocukların haklarının ihlal edildiğini ve küçük çocukların oynaması, okuması gerektiğini anlatıyorum. Çocukların psikolojisi etkileniyor. Benim ablam kaçırıldı 17 yaşındaydı, psikolojik yönden çok etkilendi. Ailem bir şey yapamadı. Jandarmalar buldu. Şu an evde ve durumu daha iyi." ifadesini kullandı.

Uçar, ablasının başından geçenlerden etkilendiği için savcı olmaya karar verdiğini söyledi.

Öğrencilerden Ela Temel de çocukların kaçırılıp evlendirildiğini söyleyerek, "Çocukların okuma hakkı var, böyle bir şey istemem. Ben mesela büyüyünce profesör doktor olmak istiyorum." dedi. 

Muhabir: Efsun Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın