Ekonomi

Kosova vendosë masë reciproke ndaj produkteve të Maqedonisë së Veriut

Kosova vendosë masë reciproke ndaj produkteve të Maqedonisë së Veriut

Vendimi është marrë për shkak se Maqedonia e Veriut “është duke aplikuar barriera tarifore ndaj produkteve të Kosovës”, konkretisht ndaj rasatit të peshkut, që nga qershori i këtij viti

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Oda e gjeodetëve bëhet anëtarja e 35-të e Lidhjes së Odave Ekonomike
08.08.2019

Oda e gjeodetëve bëhet anëtarja e 35-të e Lidhjes së Odave Ekonomike

Marrëveshjen për anëtarësimin e nënshkruan kryetari i Odës së gjeodetëve, Goran Jovanoski, dhe kryetarja e LOE-së, Danella Arsovska

Katarianët kanë 22 miliardë dollarë investime direkte dhe indirekte në Turqi
08.08.2019

Katarianët kanë 22 miliardë dollarë investime direkte dhe indirekte në Turqi

Ambasadori i Turqisë në Doha, Fikret Ozer: Katari është një prej vendeve që ka kryer investimet më të shpejta në kohën më të shkurtër në Turqi. Katari aktualisht ka 22 miliardë dollarë investime direkte dhe indirekte në Turqi

"Rritja ekonomike në Shqipëri do të vijojë”
07.08.2019

"Rritja ekonomike në Shqipëri do të vijojë”

Sejko, duke folur për politikën monetare u ndal edhe në zhvillimet kryesore në lidhje me ekonominë, punësimin dhe inflacionin, ndërsa theksoi se konsumi dhe investimet private kanë vijuar të rriten

Eksportet e makinerive të Turqisë në 7 muajt e fundit mbi 10 miliardë dollarë
07.08.2019

Eksportet e makinerive të Turqisë në 7 muajt e fundit mbi 10 miliardë dollarë

MAIB theksoi se vëllimi i eksportit të sektorit të makinerisë u rrit në 1.75 ton nga 1.5 milion ton në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar

SHBA, shënojnë rënie tre indekset kryesore të aksioneve
06.08.2019

SHBA, shënojnë rënie tre indekset kryesore të aksioneve

Tregjet financiare janë zhytur pas deklaratës të Trumpit të enjten, por rënia u vërejt në mënyrë të jashtëzakonshme pas njoftimit të Kinës