Turqia

Juria e Istanbul Photo Awards është mbledhur në Stamboll

Juria e Istanbul Photo Awards është mbledhur në Stamboll

Juria e konkursit të sponsorizuar nga Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA) dhe Turkish Airlines (THY), gjatë dy ditëve do të përzgjedh më të mirët e vitit nga ato fotografi që kanë kaluar eliminimet

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
"Mirëpresim anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO"
19.04.2019

"Mirëpresim anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO"

"Mbështesim politikat e dyerve të hapura të NATO-s. Në drejtim të realizimit të këtij synimi mirëpresim anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO", u shpeh ministri i Jashtëm i Rumanisë, Teodor Melescanu

Turqi, arrestohen 12 persona nën dyshimin për lidhje me DEASH-in
19.04.2019

Turqi, arrestohen 12 persona nën dyshimin për lidhje me DEASH-in

Hetimin e udhëheq Prokuroria në Izmir, ndërsa policia deri tani arrestoi së paku 12 persona për shkak të dyshimit se janë anëtarë të organizatës terroriste DEASH

Çavuşoğlu: Turqia e kupton shqetësimin e NATO-s për sistemin S-400
19.04.2019

Çavuşoğlu: Turqia e kupton shqetësimin e NATO-s për sistemin S-400

"Ne duhet t'i marrim parasysh shqetësimet e NATO-s. Nuk është e vërtetë të thuhet se Turqia i shpërfill ato. Ne jemi gjithnjë sensitivë", tha shefi i diplomacisë turke

Kalın: Zona e sigurt në Siri "de fakto" është formuar
18.04.2019

Kalın: Zona e sigurt në Siri "de fakto" është formuar

"Turqia pret që procesi i tërheqjes së SHBA-së nga Siria të vazhdojë dhe zona e sigurt të formohet nën kontrollin e Turqisë," tha zëdhënësi i Presidencës së Turqisë

Në Turqi do të nisë me punë laboratori i parë antropologjik i ADN-së
18.04.2019

Në Turqi do të nisë me punë laboratori i parë antropologjik i ADN-së

Laboratori i antropologjisë molekulare në Universitetin Hacettepe në Ankara do të ekzaminojë sëmundjet e trashëguara dhe sëmundjet bakteriale të njerëzve dhe kafshëve të lashta