jeta

Të mbijetuarit kujtojnë tërmetin katastrofik të vitit 1963 në Shkup

Të mbijetuarit kujtojnë tërmetin katastrofik të vitit 1963 në Shkup

"Mu afruan disa me të bardhë dhe të kuqe (Kryqi i Kuq). Më kontrolluan dhe me dërguan në park në mes të drunjve, tenda të mëdha, popull. Një situatë gjysmë-kaotike, nuk e dija ku jam, si fëmijë më kapën për dore dhe më sollën”, thotë Petkovski

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Boury Mbaye, taksistja e vetme grua në Senegal
06.03.2019

Boury Mbaye, taksistja e vetme grua në Senegal

Boury Mbaye prej 11 vitesh drejton timonin e taksisë dhe njihet si "taxi-sister"

Humb shqisën e nuhatjes, mjekët i gjejnë dhëmb në hundë
28.02.2019

Humb shqisën e nuhatjes, mjekët i gjejnë dhëmb në hundë

Mjekët zbuluan se dukuria e shfaqjes së dhëmbit në hundë mund të ndodh tek personat që kanë buzë lepuri

"Dua të varrosem në lindje të Eufratit, edhe nëse vdes në perëndim të tij"
31.01.2019

"Dua të varrosem në lindje të Eufratit, edhe nëse vdes në perëndim të tij"

Prej katër vitesh, Ebu Ibrahim jeton së bashku me familjen e tij larg vendlindjes së tij Shujuh pasi është dëbuar nga organizata terroriste YPG/PKK

Nëna palestineze shet thërrime buke për të siguruar jetesën e fëmijëve të saj
27.12.2018

Nëna palestineze shet thërrime buke për të siguruar jetesën e fëmijëve të saj

Gjatë 12 viteve të fundit, Rripi i Gazës ka vazhduar të vuajë nën një bllokadë shkatërruese izraelite që ka rrënuar ekonominë e enklavës bregdetare dhe ka privuar dy milionë banorët e saj nga shumë produkte bazë

Refugjatët në Siri luftojnë me dimrin, djegin rrobat e fëmijëve për ngrohje
27.12.2018

Refugjatët në Siri luftojnë me dimrin, djegin rrobat e fëmijëve për ngrohje

Organizatat humanitare këtë vit kanë arritur të sigurojnë ndihmë për ngrohje për gjithsej 20 për qind të refugjatëve në kamp